Совети Трикови Туторијали

Веб-НСВ-Bay

Научете Совети и трикови на Linux, Хакирањето, Linux, PHP, Perl, Веб, Хардвер

bookmark bookmark
WEBNESBAY Август - 31 - 2009
"Како да се" дуал бут на Ubuntu и Windows 7 (Ubuntu инсталиран првиот)

Јас неодамна видел многу постови од луѓе кои се обидуваат да дуал бут на Ubuntu и Windows 7 бета, но не наследувајќи. Па јас го испроба себе и најде решение.

Индекс
1. Добиете примерок од Windows7.
2. Поделба на вашиот диск со Гпартед.
3. Инсталирајте Windows7.
4. Ре-инсталира GRUB.
5. Измени компајлери на листата на Windows 7.
6. Забавувајте.
__________________________________________________________________________________

1. Добивање копија на Windows 7.

Официјално на Microsoft линк – Нема повеќе линк вашето време за официјалната преземање е надвор

*Вие исто така може да се најде торент за ова, но од законски причини не можам да се обезбеди врска. *

2. Поделба вашиот диск

**Ова не тргне наопаку во некои случаи, Ако се двоумите се врати на вашите вредни податоци. **

Говорница од Убунту живо ЦД или Информација живо CD.
Стартувате Информација, Ако ubuntu е на целиот диск ќе треба да се ре-големина тоа најмалку 8 GB за Windows 7. (Бидете сигурни дека прозорци 7 е на втората партиција да се направи полесно за GRUB) Ќе бидат оставени со некои нераспределената простор на вашиот хард диск, ако сакате, можете да партиција до NTFS или можете да го направите подоцна на прозорците инсталација.

3. Инсталирај Windows 7

Следете ги инструкциите на екранот, Изберете од ОН поделен простор да го форматирам и да ја инсталирате Windows на, или ако веќе ја направив NTFS го изберете вашиот NTFS партиција.

**Дека ќе побара за производ клуч, но имате 30 дена да го стори тоа. Забелешка: Бета клучевите ќе работи со РК **

4. Ре-инсталира GRUB

Сега имате Windows 7 но тоа е сосема јаде вашиот подигнувачот така што треба да се ре-инсталира GRUB.
Бутирате од Ubuntu CD во живо и да одат во терминал.
Вид на терминал:

“sudo grub”
“GRUB> Најди ги / boot/grub/stage1″

Дека треба да се врати вашиот Ubuntu партицијата во форма на (HDX,И), користат тие:

GRUB> корен (HDX,И)
GRUB> подесување (hd0)
GRUB> да престанам

(не треба да го напишете копачка> малку)

Тоа се ре-инсталира GRUB но веќе не може да се види Windows7

5. Измени копачка.
Оди до терминалот од нормалниот Ubuntu и видот :

"Sudo gedit / boot / grub / menu.lst"

Голем текст фајл ќе се отвори и на дното остави линија и го додадете ова:

Насловот прозорци 7 бета (Подигнувачот)
корен (hd0, 1)
savedefault
makeactive
chainloader +1

(Не напишете оваа линија, но ако тоа не функционира на ре-подигање обидете се "hdo,0 или hd0, 2 "и така натаму се додека таа работи.)

Сега што е направено може да се ре-подигање на прозорци 7 и Ubuntu среќно

Референтен: ubuntuforums.org


Поврзани мислења:

 1. Брзина на Windows времето на подигање
 2. Испрати пораки од Ubuntu на Windows во LAN
 3. Конвертирате филмови во мобилната (3GP) да AVI во Ubuntu
 4. Убунту смел ibex Desktop изглед и позадина
 5. Испраќање и примање на Hotmail преку еволуција во Ubuntu
Категории: Линукс

3 Одговори

 1. анонимни вели:

  Што ако сте користеле Windows 7 партиција менаџер да се постави на партиција. GRUB се чини дека не можат да се справат со оваа.

 2. Ким вели:

  Зошто не ја користите оваа работа за мене?!

Остави Одговори

Лесно AdSense од страна на Unreal